Denne hjemmeside anvender cookies for at give dig en bedre oplevelse. Ved at fortsætte accepterer du anvendelsen af cookies. Se vores retningslinjer for databeskyttelse for yderligere information om håndteringen af dine personoplysninger.

INDRETNINGSARKITEKTENS TIPS TIL ET SKØNNERE BADEVÆRELSE

Hvilke trends er der for badeværelset? Sammen med designeren og indretningsstylisten Stinne Knudsen giver vi dig svarene. Du får også nogle praktiske tips om ting, det kan være en god idé at tænke på – de der små detaljer som gør en stor forskel. Desuden afslører Stinne, hvad hun ville satse på, hvis hun kun måtte foretage én ændring på badeværelset.

Omsider, siger Stinne og flækker i et stort grin. Efter en lang periode med meget sort, hvid og gråt, er tiden nu moden til smukke farver i hjemmet, både på vægge og møbler. Det hele blødes op med stoffer i velour og fløjl. Det skal være genanvendeligt og bæredygtigt for et langt liv.
Signalerne er tydelige, når det gælder boligindretning generelt, men hvordan ser trenden ud, når det gælder badeværelser? – Det bliver mere tilladt at skeje lidt ud. Vi vil SE MER FÄRG SÅSOM grønt, rosa og blåt. Samtidig bliver møblerne slankere med åbne hylder i eksklusive materialer som f.eks. marmor.

 

Stinne bliver inspireret af alt fra mode og kunst til mønstre og farvekombinationer fra forskellige miljøer. Selv har hun Marimekko på badeværelset, for det minder hende om barndommen og giver en god fornemmelse. Hun er også inspireret af William Morris (tekstildesigner, digter og forfatter), citat:
Have nothing in your home that you do not know to be useful, or believe to be beautiful.

– Det synes jeg, er et godt udgangspunkt for al indretning. Hvad godt design er, kan diskuteres, men Stinne er sikker i sin sag. For hende er det produkter og lokaler, som er skabt til menneskers behov og drømme, fremstillet i materialer, som ældes med ynde.

Vi bad Stinne fremhæve tre vigtige ting, som man bør overveje ved indretning af badeværelser.

– Fremhæv badeværelsets karakter, eller modvirk den. Et lille badeværelse opleves større, hvis det males i lyse farver og har et stort spejl.

– Gør badeværelset funktionelt, tænk på det som en arbejdsplads. På den måde undgår du mange irritationsmomenter i hverdagen.

– Vælg smukke detaljer og materialer; armaturer og håndvaske er særligt vigtige for helhedsindtrykket. Og vær ikke bange for det anderledes, f.eks. en krystallysekrone, det giver badeværelset personlighed og liv.

 

På spørgsmålet om, hvad hun ville lave om, hvis hun kun måtte foretage én ændring på badeværelset, falder svaret prompte: – Køb håndvasken FYN fra DK-serien. Den er funktionel og en smuk skulptur på en og samme tid.