Denne hjemmeside anvender cookies for at give dig en bedre oplevelse. Ved at fortsætte accepterer du anvendelsen af cookies. Se vores retningslinjer for databeskyttelse for yderligere information om håndteringen af dine personoplysninger.

Historie

De fleste indretningsintresserede forbinder Svedbergs med designede badeværelser. Sådan har det ikke altid været. Eller rettere sagt, det var ikke meningen, da Holger Svedberg grundlagde firmaet 1920. Han skulle fremstille de bedste mælkejunger, som gik at fremstille. I sit eget blikkenslageri gjorde han sin drøm til virkelighed. Mælkejungerne blev ikke bare brugt af bønderne i Dalstorp, men blev "verdensberømte" i hele Västergötland.

Under tiden voksede hans sønner op. Det var efter krigen og fremtidstroen var stor. De så nye muligheder med blikkenslageriet. I stedet for mælkejunger begyndte de fremstille en ny type af badeværelseskab. En nyhed som revolutionerede landets badeværelser. Brøderne fortsatte at tænke nyt. Der blev bygget et stort snedkeri, og de første badeværelsemøblerne præsenteredes. Svedbergs, som du kender det, var født. I dag, næsten 100 år senere, har blikkenslageriet en stor rolle i vor produktion. Følelsen for håndværket lever også videre. Kundskab som er gået i arv fra generation til generation og er blevet tilpasset til dagens moderne produktion. Der er stadigvæk meget som laves i hånden, med præcision. For det har man altid gjort i Dalstorp. Uanset om det handler om mælkejunger eller badeværelsesmøbler.