Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Hjemme hos

Tiina Ilmavirta

Bloggen Design Wash blev oprettet i 2012 af den grafiske designer Tiina Ilmavirta. Hun har en stor interesse for boligindretning og brænder for minimalistisk og skandinavisk design og arkitektur. Tiina beskriver sin indretningsstil som enkel, tidløs og funktionel. I sin blog skriver hun om boligindretning, renoveringer, iværksætteri, familieliv og hverdagens gøremål.

Tiinas hjem

Bloggeren flyttede med sine sønner til et dobbelthus fra 2022 i den finske by Espoo. Tiinas bolig har et areal på 63 kvadratmeter. Der er højt til loftet, hvilket giver en mere rummelig følelse i alle rum. Tiina har selv valgt alle materialer til hjemmet med stor omhu og omtanke bag hvert valg.

Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Badeværelset

“Badeværelset behøver ikke at være stort. Så længe man indrettet det godt, kan man få et funktionelt badeværelse,« siger Tiina. Hun vidste fra starten, hvilken badeværelsesstil hun ville have, hvilke funktioner der skulle til og fandt en komplet løsning med Svedbergs badeværelsesmøbler.

Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Valg til badeværelset

Underskab

Tiina ønskede et underskab uden greb, helst i sortbejdset eg. Valget landede på Epos i sort eg med plan fronter og push open funktion til skufferne. "Det kræver kun et let tryk at åbne skuffen, og den glatte overflade føles virkelig dejlig og blød," siger Tiina.

Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Håndvask

Til håndvasken ønskede hun et enkelt og minimalistisk design, noget der kombinerede vask og overflade i ét, i samme materiale og uden fuger. Derfor var det oplagte valg Svedbergs Ise håndvask, som er lavet af mineralkomposit, der giver en luksuriøs glat fornemmelse, da de kan laves meget tynde og brede uden samlinger.

Spejl

Det runde Valje-spejl har et stemningsfyldt lys, der lyser rundt om spejlet og giver et behageligt Glorie-lys på badeværelset. "Spejlbelysningen skaber en dejlig og blød hotelfølelse, og siden jeg monterede spejlet, har jeg slet ikke brugt spotlights. Jeg er meget glad for mit valg!"

Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Smarte funktioner

Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Vandlås EasyClean

"Svedberg håndvaske kan suppleres med EasyClean vandlås, som letter rengøringen og forhindrer afløbsblokeringer. Du behøver ikke at skrue vandlåsen af under håndvasken og tømme den i en spand. Som navnet antyder, er EasyClean vandlåsen nem at rengøre - hvilket også medfører, at den rengøres oftere. ”Jeg beundrer sådanne gennemtænkte detaljer, der virkelig gør hverdagen nemmere. Godt design har netop det formål at hjælpe mennesker." siger Tiina.

Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Skuffeindretning

Gode opbevaringsmuligheder er en forudsætning for et stilrent badeværelse. Tiina siger: "Der er dobbelt stikkontakt inde i skabet, så der er plads til el-tandbørste og hårtørrer! Æstetikeren i mig jubler af lykke, nu skal jeg ikke længere have Spider-Man-tandbørster stående fremme, men kan skjule dem i skuffen og genoplade dem der. Hårtørreren er også altid klar til brug. Tidligere har den enten ligget nederst i skuffen, viklet ind i ledningen eller tilfældigt smidt på gulvet. Min Epos kommode er virkelig min hjælper!"

Tegn badeværelset i 3D

Det var nemt at designe badeværelset. "Jeg brugte Svedbergs tegneværktøj til at bygge en passende møbelkonfiguration, der passede til badeværelset derhjemme."

Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Tre gode råd fra Tiina – til dig der skal renovere badeværelset

- Hvad synes du, der skal tages højde for i designfasen af badeværelset? Del gerne dine tips til dem, der bygger nyt badeværelse eller planlægger en renovering.

- Når man planlægger et badeværelse, skal man huske på overraskende mange ting. Hvilke gulv- og vægmaterialer du ønsker, hvilken type belysning du ønsker, om der er behov for opbevaringsplads eller hylder, hvor mange stikkontakter du skal bruge mv. Når du på forhånd ved, hvad det er for et slutresultat, du sigter efter, kan du tage højde for mange ting, som er svære at lave om efterhånden, såsom at flytte placeringen af stikkontakterne. Inden projektet går i gang, kan det godt betale sig at gå sit budget igennem og lave en grundig oversigt over omkostninger for møbler, materialer og arbejde.

- Hvor skal du starte din badeværelsesplanlægning?

- Du bør starte med at kortlægge din egen stil, altså hvilken stemning du sigter efter at opnå. Pinterest og Instagram er et godt værktøj til dette, da du nemt kan samle inspirerende ideer. Et badeværelse indeholder altid nogle grundlæggende elementer: Badeværelsesskab, vask, opbevaring, vandhane, spejl, toiletsæde og belysning. Selvom der er mange muligheder for den type stemning, du ønsker at realisere, er der ikke altid lige så mange muligheder, hvis fx pladsen eller budgettet er begrænset. Materialer af høj kvalitet er holdbare, og jeg anbefaler at investere i dem, hvis du ikke har planer om at lave en ny renovering igen om nogen år. For mig er funktionalitet det vigtigste. Det er ikke nok, at det er smukt, det skal også tjene og lette hverdagen. Jeg har to små børn, og morgen- og aftenrutinerne udføres normalt sammen. Det var bl.a. det, der gjorde, at vasken blev placeret til venstre. Jeg vidste fra starten, hvilken stil på badeværelset jeg ville have, da visse materialer og møbler allerede var i mine tanker fra min tidligere bolig, hvor jeg planlagde en renovering. Nu fik jeg mulighed for at realisere disse ideer i mit nye hjem. Det, der skulle besluttes, var, hvordan det skulle gennemføres. Møblerne skulle vælges og præcise funktioner og mål afklares, så el-tilslutningen kunne laves fra starten.

- Hvad er dine bedste tips til at skabe et minimalistisk badeværelse?

Minimalistisk stil handler om at forenkle alt. En afdæmpet materiale- og farvepalet, klare linjer, færre elementer, skjulte funktioner. For eksempel et underskab uden greb, en fritstående håndvask og et enkelt flisemateriale. Lad os slippe af med alt unødvendigt, prøv ikke at få alt i ét og samme rum, men stræb efter klarhed. Mindre kan også gøre det. Selvom du forenkler, skal du stadig udnytte den plads du har. Du bør for eksempel ikke vælge en vask, der er for lille, hvis der er plads nok til en større. Funktionalitet er nøgleordet.

Produktliste

Epos underskab 120x45

Grafisk design med elegant ramme. Med eller uden åben opbevaring. Håndvask i mineralsk komposit.

20.880 kr.

Valje spejl rund

Minimalistisk spejl med stemningsfyldt Gloria-lys.

4.080 kr.

Afløb EasyClean

Vandlås inkl. slange og bundventil. Tre farver.

690 kr.

Ise

Til Epos. B: 60-160 cm. D: 45.

7.690 kr.

Svedbergs

Internet Explorer understøttes ikke som browser. Besøg meget gerne vores website via en anden browser