Den nye møbelserie Poem

Hvad har inspireret?

Da vi studerede demografien i Norden, kunne vi konstatere, at der er mange single-husholdninger i regionen. Via videre research kunne vi også konstatere, at der er mange mindre badeværelser i lejlighederne inde i byerne, og at personer med hus, der har to badeværelser, ønskede at kunne matche udtrykket mellem det store og det lille badeværelse. Vi stillede os selv spørgsmålet, hvorfor det lille badeværelse, på trods af sin størrelse, dog ikke skulle kunne tilbyde en designoplevelse? Og vi satte os for at udvikle og tilbyde eksklusive alternativer, også til små rum.

Kærlighed til det ægte, levende og taktile

Inspirationen kommer fra håndværkstraditionerne og det faktum, at vi fortsætter med at se en kærlighed til det ægte, levende og taktile i både materialer og udtryk. Med Poem har vi ønsket at skabe en rolig helhed, og derfor fås denne møbelserie kun med skjult opbevaring, hvor fronter med integrerede greb også bidrager til at skabe balance. Køkkener med store skuffer har inspireret os til at sikre, at der er ekstra god plads til opbevaring. Vi har også sat spot på det praktiske gennem slidstærke bordplader og håndvaske.

Poem i brun ask med integreret Liste.
Poem i brun ask med integreret Liste.

Markedets bredeste sortiment til mindre badeværelser

Kendetegnene er markedets bredeste sortiment til mindre badeværelser. Et andet er muligheden for at skabe og matche flotte designudtryk fra enkelt til eksklusivt til alle størrelser rum, fra små til store badeværelser. De integrerede greb, følelsen af naturligt træ, de ægte finérer, de stilrene og tidløse farvevalg, som giver mulighed for udtryk fra lyst skandinavisk til mørkt og sofistikeret, er alle en del af disse egenskaber. Variationen i dybde og bredde og muligheden for at matche designs fra små til store badeværelser. De mange valgmuligheder inden for frontudtryk, farver og komplementerende håndvaske i både traditionelt format samt ovenpåliggende med prisgunstige bordplader. Den store volumen, frem for alt takket være den justerbare højde i den nederste skuffe. Til forskel fra eksempelvis Epos, som har åben opbevaring, så er Poem ”lukket”, og her er designudtrykket diskret med fokus på funktion og at maksimere opbevaringen.

Hvordan kan man skabe helhed med Poem?

Poem passer sammen med vores øvrige produktnyheder og skaber en helhed. Samme træfinér og farvevalg tilbydes eksempelvis i spejlskabe og sideopbevaring. Gennem konceptet Varmt Jordnært og Naturnært Nordisk tilbyder vi to tydelige udtryk.

Poem i ren eg med det integrerede greb Profil
Poem i ren eg med det integrerede greb Profil

Varmt Jordnært

Varmt Jordnært står for sort og brun ask i ægte træfiner med naturlig åring og tekstur. Fronter med integrerede greb. Kombineret med beslag og armaturer i blyantssort og sort samt røgfarvet glas og badekar i sort mat. Dette er diskret elegance, hvor tankerne ledes hen på raffineret nedtonede miljøer og eksklusive spa-oplevelser.

Naturnært Nordisk

I Naturnært Nordisk tilbydes en levende ren eg med åring samt farverne havre og sand. Også her fronter med integrerede greb. Komplementerende stilrene bordplader med sandstensfølelse og badekar med slanke kanter og silkemat hvid finish. Giver en følelse af samtid – kombiner med riflet glas i bruser og vitrineskabe. Det her er skandinavisk lyst design med en tidløs følelse.

Bloc – prisgunstig og svensk produceret

Bloc henvender sig til kunder, som søger enklere og nøje udvalgte produktkombinationer til små og mellemstore badeværelser. Dette er prisgunstige, svensk producerede møbler i slidstærke overflader i Svedbergs velkendte kvalitet.

Bloc med to døre i grå.
Bloc med to døre i grå.

Hvilke indretningstrends følger vi i 2024?

Integrerede greb.

Vi har fulgt indretningstrends for køkkener, badeværelser og øvrige dele af boligen i Norden og internationalt. Spørgsmålet om bæredygtighed er stort og kan knyttes sammen med det faktum, at vi ser en fortsat kærlighed til ægte materialer og møbelhåndværk, det vil sige design, der holder over tid. Vi har registreret, at de tidligere så populære, plane fronter nu definitivt har måttet vige pladsen for fronter med dybde og integreret greb. Her ligger fokus på detaljer med fine overgange som emmer af håndværk. Dette kan kobles direkte med mulighederne i Poem med frontudtrykkene Ramme, Profil og Liste.

Ægte træfiner

Nuancerne på træfinér strækker sig fra rigtig mørke til naturligt lyse og nordiske, hvor sidstnævnte har en mere fremtrædende og levende åring. Og når det gælder farver, har vi som altid set en stor bredde og kreativitet, men valgt at gå med det, der holder over tid. Det nye for Svedbergs er, at sand bliver en standardfarve, og at en knækket hvid tilvalgsfarve kaldet havre kommer til. Sidstnævnte er ideel at kombinere med eksempelvis ren eg – et valg, vi fx har set, når vi har fulgt aktuelle trends.

Poem i ren eg med ægte træfinér.
Poem i ren eg med ægte træfinér.

Riflet glas

Vitrineskabe er en stor ting, også i år, og her med glas som et dekorativt element i form af hamret glas og riflet glas. Vi har valgt at anvende riflet glas som et dekorativt element i vores Red Dot-belønnede bruseserie Langfoss. Og med dette tillæg er det nu muligt at skabe en helhed sammen med vores vitrineskabe, som tidligere har haft denne glastype.

Mørkere nuancer og børstede overflader

Inden for indretning har vi også kunnet se et skift mod de mørkere glasnuancer. Nogle gange går man efter en mere nedtonet følelse, og her tilbyder vi både røgfarvet glas og vores nye bronzefarvede glas i bruseserierne Langfoss og 180˚. Finishen på armaturer og beslag har bevæget sig væk fra de traditionelt blanke overflader som krom og rustfrit til en kærlighed til matte og børstede overflader i messing, kobber og hele vejen til blyantssort og sort. Netop kombinationen af blyantssort og bronzefarvet glas er noget, som jeg er ekstra vild med – et udvalg, som emmer af diskret elegance.

Hvad kan vi vente os i fremtiden?

Hvis vi ser fremad, så går tankerne i retning af at tilbyde designudtryk, som opleves endnu mere premium – tænk nedtonet, men også eksklusivt, såkaldt ”Quiet Luxury”. Stiludtrykkene vil strække sig fra det prisgunstigt enkle til eksklusivt design med stærkt fokus på bæredygtighed. Miljøarbejdet vil fortsætte med fokus på lang levetid, genanvendelighed og energieffektivitet gennem intelligent teknologi.

Svedbergs

Internet Explorer understøttes ikke som browser. Besøg meget gerne vores website via en anden browser