Halvor Bakke, indretningsdesigner

Han er tidligere rejseleder og nu populær TV-personlighed i Norge. Med produktioner som ”Homsepatruljen” og ”Norges styggeste rom” er han blevet et kendt ansigt i sit hjemland. Selv om han er en alsidig herre, foretrækker han at kalde sig indretningsdesigner. Indretning har altid stået hans hjerte nær. I sin tid som rejseleder medbragte han altid to kufferter fyldt med indretningsgenstande, så kan kunne skabe sig et fint miljø på destinationen.

TV-profilen der har designet Epos

”Jeg opfatter ikke mig selv som en TV-berømthed, jeg er en person, som elsker at skabe hjem, som folk kan længes efter og føle sig hjemme i.”

For ham er hjemmet meget mere end bare trends, det vigtigste er at mennesker føler glæde og trives. Hans guru er en velkendt amerikansk tøj- og indretningsdesigner, som prædiker det klassiske og tidløse.

TV-profilen der har designet Epos

”Hvorfor skal der altid fokuseres på det kortsigtede; jeg vil hellere opfatte design som en følelse, der strækker sig over et tidsrum.”

Som et Epos om design og muligheder

Da vores nye møbelserie Epos skulle udvikles, kontaktede vi den norske indretningsdesigner og TV-profil Halvor Bakke. Sammen med vores eget designteam har han nu udviklet noget helt nyt, som er baseret på kombinationsmuligheder, farve, form og funktion. Design af et sted, som skal give energi og velvære.

Epos
Svedbergs Badeværelse - Epos

Han fremhæver sin egen TV-serie “Eventyrlig oppussing” som et eksempel. Der kører han rundt til uventede steder og renoverer gamle hytter. Det er oprigtigt og ægte og meget langt fra stress og hurtigt forbrug. Hytter er en vigtig del af den norske kultur. Ofte har nordmænd to hytter, en på fjeldet og en ved søen. De, der har fulgt Halvor, forbinder ham måske mest med mousserende vin (han har netop lanceret sit eget varemærke, som omgående blev udsolgt), duftlys og puder. En blød mand, som stiller store krav både til sig selv og sine omgivelser. Han indrømmer blankt, at han ikke har nogen tålmodighed.

TV-profilen der har designet Epos

”Jeg er sådan en type, der kan lide at arbejde meget med alle mulige ideer i hovedet og hele tiden lave flere forskellige ting, helst samtidigt. Det kan godt nogle gange være lidt belastende for mine omgivelser.”

Selv om han har en lejlighed i både Oslo og Palma, trives han allerbedst på landet i Norge. Og tæt på familien. Hans søster, bror og forældre bor alle mindre end 500 meter fra ham. At lave mad, dyrke planter, pusle med yndlingskrydderurten mynte, invitere familie og venner til middag, forkæle sin familie og rejse hører til livets højdepunkter. Når han bor på hotel, vælger han altid de lidt mindre for at komme tæt på kulturen og mærke det personlige islæt. Sidste år indledte han et samarbejde med Svedbergs, en virksomhed som han allerede kendte.

TV-profilen der har designet Epos

”Badeværelser er noget, som af en eller anden grund er blevet nedprioriteret. Det er generelt ganske klinisk og kønsløst, synes jeg, så derfor var min udfordring sammen med Svedbergs’ designere at ændre på det billede og lave noget andet. Det er trods alt et rum, hvor du hver dag tilbringer dine første og sidste øjeblikke.”

”Længes hjem"

For Halvor handler det ikke om at skabe opsigtsvækkende og prangende hjem, men om boliger der viser, hvad man kan lide og hvem man er. Han laver en sammenligning mellem, hvordan der er på et spa til forskel fra et badeværelse i hjemmet. Hans motto er ”Længes hjem”, noget han håber vil afspejle sig i samarbejdet med Svedbergs og den nye serie af badeværelsesmøbler, som har fået navnet Epos.

TV-profilen der har designet Epos

"Alle elsker et spa, det dæmpede lys, de behagelig dufte og den afslappede stemning. Alligevel er badeværelserne i hjemmet ofte kolde med en masse spotlys i loftet og slet ikke indbydende.”

Langfoss - Brusekabinernes brusekabine

Et af Norges højeste vandfald har inspireret os til at skabe et brusebad med meget glas og god plads. Tynde, grafiske profiler giver et minimalistisk og stilrent udtryk. Det bølgeformede tekstil står for det spektakulære, og samtidig bidrager det til en eksklusiv og hyggelig fornemmelse. Du er velkommen til at opleve Langfoss, fem kilometer sydvest for byen Fjæra, eller hjemme på badeværelset.

Langfoss
Svedbergs Badeværelse - Langfoss
TV-profilen der har designet Epos

”Det har været et enormt spændende projekt, hvor valgfrihed har været et nøgleord gennem hele processen. Jeg er virkelig tilfreds med slutresultatet, mulighederne for at kunne vælge forskellige fronter og farver og den åbne opbevaringsplads, hvor man kan placere cremer, levende lys eller noget fra naturen. Det vigtigste for mig har trods alt været, at møblerne bidrager til, at badeværelset føles hyggeligt og varmt, et sted som skal give energi og velvære.”

Besøg nærmeste forhandler

Besøg en forhandler nær dig og se vores badeværelsemøbler ”live”.

Svedbergs Badeværelse - Epos
Svedbergs Badeværelse

Internet Explorer understøttes ikke som browser. Besøg meget gerne vores website via en anden browser