Vedligeholdelse/plejeråd

Møbler

  • Alment:

   Svedbergs møbler i træ består hovedsaligt af fugtbestandig spånplade, MDF eller træ. Svedbergs møbler i metal består hovedsaligt af pulverlakeret varmegalvaniseret metal. Overfladebehandlingen sker ved et antal forskellige processer for at bibeholde og sikre møblets finish og levetid i lang tid fremover. For at minimere risikoen for, at der skal trænge vand ind i samlingerne, bør man fjerne vand på møblet med en tør klud så hurtigt som muligt.

   Råd om pleje:

   Rengøring af Svedbergs møbler sker lettest med en fugtig klud, eventuelt med lidt almindeligt rengøringsmiddel tilsat. Du bør undgå skuremiddel og andre midler som indeholder slibemiddel, syre eller ammoniak.

Håndvaske

  • Missfärgningar på porslin tar man lättast bort med citron - eller vinsyra, som man noga sköljer bort efteråt. För kalkavlagringar på porslinet kan man använda hushållsättika som värmes till en temperatur av 50 °C. Gnid sedan in ättikan mot kalkfläcken och låt verka. Upprepa behandlingen vid behov.

  • Til regelmæssig rengøring af produktet: Brug almindeligt rengøringsmiddel uden slibeeffekt, milde opvaskemidler eller produkter beregnet til vask af blanke overflader.

   Efter hver vask skylles den indvendige overflade med vand og rengøres vha. en bomuldsklud.

   Det anbefales– en gang om måneden – at behandle produktets overflade med naturlig voks (f.eks. bivoks), hvorved opnås, at produktets flotte udseende holder længere.

   Svær tilsmudsning (fedt-, olie-, maling-, blæk- el. skimmelsvampepletter) fjernes vha. varmt vand med tilsætning af milde rengøringsmidler eller sæbevand.

   Overfladerne må ikke rengøres vha. rengøringsmidler med slibeegenskaber. Virker rengøringsmidlet for ru, mens det gnides mellem fingrene, må det ikke anvendes til rengøring af blanke overflader.

   Mindre ridser kan fjernes vha. poleringspasta.

   Kalkaflejringer fjernes vha. eddike fortyndet med vand.

  • Til regelmæssig rengøring af produktet: Brug almindeligt rengøringsmiddel uden slibeeffekt, milde opvaskemidler eller produkter beregnet til vask af blanke overflader.

   Efter hver vask skylles den indvendige overflade med vand og rengøres vha. en bomuldsklud.

   Svær tilsmudsning (fedt-, olie-, maling-, blæk- eller skimmelsvampepletter) kan fjernes vha. en mild skurecreme. Fuldstændig fjernelse af tilsmudsninger fra overfladen kan kræve lidt arbejde. BEMÆRK: UNDER BRUG AF RENGØRINGSMIDLER MED SLIBEEGENSKABER SKAL DER UDVISES STOR FORSIGTIGHED.

   Vi anbefaler, at du behandler produktets overflade med kropsolie (babyolie) med det samme ved montering og derefter en gang om måneden. Svær tilsmudsning fjernes vha. varmt vand med tilsætning af milde rengøringsmidler el. sæbevand.

   Ridser på overfladen kan fjernes vha. en ru svampe, og smøres bagefter med baby-olie. Kalkaflejringer fjernes vha. eddike fortyndet med vand.

  • Fjern alt hverdagssnavs omgående med en klud og sæbevand. Brug aldrig petroleum præparater i bassinet, såsom benzin eller smøremidler, da de kan beskadige ”solid surface” produkten.

   KUN TIL HVIDE OVERFLADER: Hvis en plet er tørret ind, kan der anvendes et skuremiddel. Desuden er rengøringsmidler, der indeholder 5 % blegemiddel vældig gode til at holde de hvide overflader rene og skinnende. 

  • For at din nye håndvask skal forblive frisk i lang tid, anbefaler vi kontinuerlig rengøring. Lad ikke væske tørre selv, da det kan danne kalk og andre typer pletter på overfladen. Brug mildt rengøringsmiddel, sæbe eller lignende til daglig rengøring. Tør af med en tør, blød klud.

   • Slibende rengøringsmiddel.
   • Slibende materialer som ståluld eller lignende, som også kan give rustpletter på overfladen.
   • Ætsende syrer og kemiske rengøringsmidler (f.eks. Vanish), der kan påvirke belægningens klare farver.
   • Stærke opløsninger af mineralsyrer og visse organiske syrer, der kan frembringe korrosionsangreb på overfladen af rustfrit stål.
   • Kloropløsninger.

   På alle produkter i rustfrit stål, inkl. PVD-belagte produkter, giver ridser og slid over tid en smuk patina.

Bordplader

  • Til den daglige rengøring skal man anvende en rengøringssvamp og lidt vand med almindeligt rengøringsmiddel. Genstridige pletter kan fjernes med et rengøringsmiddel, som indeholder slibeartikler (fx et skuremiddel). Fedt, lak eller voks kan fjernes med opløsningsmiddel (acetone, alsidige opløsningsmidler, terpentin osv.).

  • Rengør laminatoverfladen regelmæssigt med vand og opvaskemiddel. En blød nylonbørste kan anvendes på genstridige pletter på en laminatoverflade med struktur. Anvend aldrig slibende rengøringsmidler på laminatoverflader, som skurepulver, ståluld, nylonsvamp eller lignende, da dette kan beskadige overfladen.

Håndvaskarmatur

  • Snavs, kalk og aflejringer fjernes lettest med sæbe og vand. Skyl rent og tør med en klud eller et frottéhåndklæde. Undgå skurepulver og andre midler som indeholder slibemiddel, syrer eller ammoniak. Grovere snavs fjernes med rengøringsmiddel med tensider og cintronsyre.

Spejle

  • Rengøring af glasset sker med de rengøringsmidler der er beregnet til det. Aftørring af overfladerne bør ske med et frottéhåndklæde eller lignende. Anvend aldrig rengøringsmidler med slibende effekt, da de kan ridse overfladen.

Badekar

  • Alment:

   Svedbergs emaljebadekar består hovedsageligt af emaljeret metal, pulverlakeret varmegalvaniseret metal/ aluminiumsprofiler. Overfladebehandlingen sker ved et antal forskellige processer for at bibeholde og sikre badekarrets overflade og levetid lang tid fremover.

   Råd om pleje:

   Rengøring af Svedbergs brusere sker lettest med en fugtig klud med eventuelt med lidt almindeligt rengøringsmiddel. Du bør undgå skuremiddel og andre midler som indeholder slipemiddel, syre eller ammoniak. Misfarvninger fjernes lettest med citroneller vinsyre, og husk at skylle omhyggeligt efter med rent vand. Til kalkaflejringer kan man anvende husholdningseddike som opvarmes til ca. 50°C. Eddiken gnides derefter ind på kalkflagerne og skal sidde et stykke tid. Gentag behandlingen efter behov. Aftørring af overfladerne bør ske med et frottéhåndklæde eller en blød klud.

  • Alment:

   En fordel ved vores badekar af akryl/lucite er, at de er slidstærke og lette at rengøre. En anden fordel ved materialet er, at det er ekstremt formbart. Det betyder, at vi kan tilbyde en lang række spændende varianter, såvel fritstående som hjørnebadekar.

   Råd om pleje:

   Karret skal ikke være konstant fyldt, men tømmes og fyldes fra gang til gang, Derfor skal der ikke bruges vandrensende kemikalier.

   For at holde dit kar pænt i mange år skal du gøre følgende.

   • Efter brug bør karret skylles med rent vand eller vand og flydende rengøringsmiddel (uden alkohol og ammoniak) for ikke at skade overfladen. Det bedste resultat opnås hvis rengøringen sker direkte efter brug, mens badekarsoverfladen stadig er varm. På den måde kan sæberester, fedt og snavs, som ellers skulle hærde på overfladen, nemmere fjernes.
   • I områder med hårdt vand skabes kalkaflejringer. For at fjerne dem bør karret rengøres efter brug med en blød svamp og flydende opvaskemiddel i varmt vand. Skyl efter med koldt vand.
   • Bundventilen rengøres efter behov.

Bruser

  • Alment:

   Svedbergs brusere består hovedsageligt af epoxylakerede/ naturanodiserede aluminiumsprofiler og hærdet sikkerhedsglas. Overfladebehandlingen sker ved et antal forskellige processer for at bibeholde og sikre møblets overflade og levetid lang tid fremover.

   Råd om pleje:

   Rengøring af Svedbergs brusere sker lettest med en fugtig klud med eventuelt med lidt almindeligt rengøringsmiddel. Rengøring af bruseglasset sker ved hjælp af rengøringsmidler beregnet til glas på badeværelser. Aftørring af overfladerne bør ske med et frottéhåndklæde eller en blød klud.

   Du bør undgå skuremiddel og andre midler som indeholder slipemiddel, syre eller ammoniak.

   Misfarvninger fjernes lettest med citron- eller vinsyre, og husk at skylle omhyggeligt efter med rent vand. Til kalkaflejringer kan man anvende husholdningseddike som opvarmes til ca. 50 °C. Eddiken gnides derefter ind på kalkflagerne og skal sidde et stykke tid. Gentag behandlingen efter behov. 

   Glas med silketryk:

   Glasset skal altid monteres med silketrykket på ydersiden af brusekabinen. Rengør kun ydersiden med lunkent vand og et mildt opvaskemiddel. Brug ikke produkter, som danner en beskyttelsesfilm på glasset. Disse midler kan bevirke, at silketrykket opleves som flammende, og at der dannes løbemønstre i filmen.

Håndklædetørrere

  • Alment:

   Svedbergs håndklædetørrer har et antal forskellige overfladebehandlinger: forkromet, pulverlakeret, poleret rustfrit og PVD-behandlet. For at håndklædetørreren skal holde sig pæn er det vigtigt med regelmæssig rengøring. For at bevare finishen på håndklædetørreren er der et par små huskeregler, du bør tænke over.

   Råd om pleje:

   Før du udfører vedligeholdelse, skal du altid slå håndklædetørreren fra. Rengør produktet med en tør eller fugtig klud. Bruge en meget lille mængde rengøringsmiddel, som ikke indeholder opløsningsmidler eller slibemidler. Kromaterede og farvede metaldele kan let blive skadet af syre, ståluld og rengøringsmidler med amoniak eller slipemiddel.

   Sikkerhedsanvisninger:

   EN 60335-2-43: Dette produkt kan bruges af børn i alderen fra 8 år og ældre og personer med begrænsede fysiske, sensoriske eller mentale kvaliteter eller som mangler erfaring og / eller viden til at håndtere det, hvis de er under opsyn af en person, der er ansvarlig for deres sikkerhed eller har fået instruktioner om, hvordan man anvender produktet og forstå farerne der kan opstå under brug. Børn bør ikke lege med produktet. Rengøring og vedligeholdelse må ikke udføres af børn, medmindre de er under opsyn. 

   Anvend aldrig produktet hvis:

   • Ledningen eller stikkontakten er skadet!
   • Produktet er blevet tabt i gulvet eller skadet på anden måde!

   Rør aldrig elektriske komponenter. Hvis der opstår problemer, skal du kontakte din leverandør eller en kvalificerede elektriker. Hvis strømkablet til dette apparat beskadiges, bør det udskiftes af producenten, værksted udpeget af producenten eller anden lignende kvalificeret person for derved at undgå en risikokilde.

WC

  • Alment:

   Porcelæn er et af de mest pleje- og vedligeholdelsesvenlige materialer, der findes, men der er alligevel et par ting, du bør tænke på. Overfladebehandlingen sker ved et antal forskellige processer for at bibeholde og sikre produktets overfladefinish og levetid lang tid fremover.

   Råd om pleje:

   Rengør dit WC regelmæssigt for at forhindre, at snavs og kalk sætter sig fast, cirka en gang om ugen. Brug en fugtig klud, eventuelt med en lille smule almindeligt rengøringsmiddel. Du bør undgå skuremiddel og andre midler, som indeholder slibemiddel, syrer, klorin eller ammoniak.

   Porcelæn:

   Misfarvninger fjernes lettest med citroneller vinsyre, og husk at skylle omhyggeligt efter med rent vand. Til kalkaflejringer kan man anvende husholdningseddike som opvarmes til ca. 50°C. Eddiken gnides derefter ind på kalkflagerne og skal sidde et stykke tid. Gentag behandlingen efter behov. Aftørring af overfladerne bør ske med et frottéhåndklæde eller en blød klud.

  • Spray ikke rengøringsmiddel direkte mod spoleknappen ellers sædets hængsel. Brug en blød klud, eventuelt med lidt almindeligt rengøringsmiddel, til aftørring. Tør efter med en tør, ren klud efterfølgende. Tag altid sædet af ved rengøring inde i WC-skålen med toiletrens, eller lad sædet være slået op under hele rengøringen, da dampende kan skade sædet.

   Hvis dit WC-sæde er udstyret med en dæmper, bør du ikke trykke sædet ned med hånden. Dette kan skade mekanismen. Stå eller sid ikke på WC-brættet. 

   Svedbergs påtager sig ikke noget ansvar for produktskader, som opstår som følge af forkert pleje og håndtering.

Svedbergs

Internet Explorer understøttes ikke som browser. Besøg meget gerne vores website via en anden browser