Det hele startede med en designet mælkejunge i 1920

Vi elsker badeværelser. Udfordingen i, på et lille areal, at kombinere et moderne formsprog med det funktionelle og praktiske. Og dertil i et miljø, som dagligt udsættes for vand, fugt og temperaturforskelle. Men det var ikke sådan, det hele startede.

Holger fik en idé

Da den unge Holger Svedberg grundlagde vores virksomhed i 1920, var det mælkejunger man producerede. Ganske vist de bedste, som det var muligt at skaffe, men så meget til fælles med vore dages badeværelsemøbler havde de ikke. Bortset fra en lille detalje. De blikplader som han fremstillede efter alle kunstens regler i sit eget blikkenslageri.

Skabet som blev trendsætter

Årene gik og Holgers to sønner voksede op. Det var efter anden verdenskrig, og der var stor tiltro til fremtiden. Sønnerne så nye muligheder i det meste, og det gjaldt også blikkenslageriet. Med stor entusiasme begyndte de at teste, om det ikke ville være muligt at fremstille andre produkter af blikpladerne. Resultatet blev en helt ny type badeværelseskabe af blikplade med indfældet belysning. En revolutionerende nyhed, som skulle blive stilskabende for alle moderne badeværelser.

Brødrene fortsatte deres nytænkning

I 1962 kom gennembruddet. Det nye badeværelseskab bidrog til, at man nu tog badeværelset alvorligt. Pludselig var et anonymt, sanitært, hemmeligt sted blevet forvandlet til et rum med plads til indretning, design og afslapning. Og brødrene fortsatte deres nytænkning. Snart blev der opført et stort snedkeri, og de første badeværelsemøbler blev præsenteret.

Brødrene fortsatte deres nytænkning
I vores sortiment er der flere badeværelseskabe inspireret af det, som revolutionerede badeværelset i 1962
Møbelserien DK, designet af Morten Voss og Stinne Knudsen.
Møbelserien DK, designet af Morten Voss og Stinne Knudsen.

Fornemmelsen for håndværket lever videre

Den dag i dag, hundrede år efter grundlæggelsen, eksisterer blikkenslageriet stadig. Det samme gælder fornemmelsen for håndværket. Viden som er nedarvet gennem generationer og er tilpasset til vore dages moderne produktion. Mange ting bliver stadig fremstillet i hånden, med præcision og omhu. For sådan har man altid gjort i Dalstorp. Uanset om det drejer sig om mælkejunger eller badeværelsemøbler.

Svedbergs

Internet Explorer understøttes ikke som browser. Besøg meget gerne vores website via en anden browser