Besøg Anders – For mig er badeværelset funktion og opbevaring

Anders Öfvergård, kendt som ”Arga Snickaren” på den svenske Kanal 5 og som programleder i blandt andet Robinson, har for nylig renoveret sit badeværelse med badeværelseindretning fra Svedbergs i sit eget hus på Värmdö. For Anders er det vigtigt med et badeværelse, der har meget opbevaringsplads, og som desuden er let at holde rent. For at høre mere aflagde vi Anders et besøg og lod vi ham fortælle om sine tanker og oplevelser i forbindelse med badeværelserenoveringen.

Et badeværelse med rene og rette linjer

Anders bor i et moderne renoveret hus med rene og rette linjer og har derfor opbygget et behageligt og stringent badeværelse i naturens farver, som passer til det øvrige hjem.

- Jeg er enormt glad for naturens farver og vil ikke have en masse forskellige farver på underskabe, armaturer og spejlskabe. Jeg valgte sorte armaturer til brusebadet og håndvasken, fordi de passer enormt godt sammen med de grå fliser og de grå badeværelsemøbler.

- For mig er badeværelset en kombination af funktion og opbevaring. Jeg synes også, at et badeværelse er fantastisk, når det er let at holde rent. Det er vigtigt, at rummet ældes med ynde, for et badeværelse skal holde i mange år.

Dobbelt af alting

Anders’ nye badeværelse ligger lige ved siden af soveværelset og benyttes kun af ham selv og hustruen. Badeværelset er indrettet med dobbelt brusebad, dobbelt håndvask og dobbelt opbevaringsplads i såvel underskabe som spejlskabe. På den måde bliver det til ens eget badeværelse, selv om det er beregnet til to.

- Det vigtigste ved at renovere et badeværelse er at gøre det frisk og pænt, samtidig med at det skal være let at holde rent. Vi skal også turde beslutte os for de ting, vi selv kan lide, og ikke lade os påvirke så meget af, hvad andre mener. Et badeværelse er ligesom soveværelset så utrolig personligt, eftersom der kun meget sjældent er andre i rummet.

DK underskab

Jeg synes det er skønt med skuffer i underskabet, og det er enormt godt, at man kan udnytte hele skuffen.

DK spejlskab

Spejlskabet er fantastisk godt med lampen i spejlet. Jeg kan også godt lide, at lågerne er uden håndtag

Håndvask Wave

Med dobbelthåndvask og heldækkende porcelæn bliver det meget nemt at holde håndvasken ren.

Skule håndvaskarmatur

Jeg kan virkelig godt lide de sorte armaturer, og den sorte bundventil giver en god helhedsfornemmelse.

 

Brusebad & brusearmatur

Med to loftsbrusere får du en ekstra luksuriøs fornemmelse, samtidig med at det er vældig flot med en glasvæg, som gør det muligt at træde ind i brusenichen fra begge sider.

Toilet med montageramme

Toilettet er utrolig godt med et anderledes design omkring vandlåsen, som ikke så nemt bliver snavset og er let at holde ren.

Hvilke tanker gjorde du dig i forbindelse med planlægningen af dit nye badeværelse?

– Jeg valgte at bruge store 60x60 fliser på hele gulvet og et Unidrain-gulvafløb, som er en speciel gulvbrønd, der ligger i en vinkel mellem gulv og væg, i stedet for den mere traditionelle gulvbrønd. Fordelen ved et Unidrain er, at du kan bruge de store gulvfliser på hele badeværelset og ikke behøver introducere små fliser i bruseafdelingen. Desuden kan du beklæde brønden med fliser, kobber eller et rustfrit gitter.

- Jeg har valgt en 140 cm brusevæg, og eneste jeg var nervøs for var, at det skulle stænke fra de dobbelte brusere med kun 70 cm per brusebad. Men det var slet ikke noget problem, når vi har loftsbrusere, som giver et koncentreret vandflow fra brusehovedet.

- Jeg kan godt lide at have en håndvask helt i porcelæn, hvor det er meget lettere at holde rent end med en ovenpåliggende håndvask. Med en integreret håndvask kan du hurtigt rengøre underskabet med et glas vand, uden at det bliver vådt eller malingen revner.

Hvad er dine erfaringer fra renoveringen?

Vi spurgte Anders, hvordan han oplevede monteringen af Svedbergs badeværelsemøbler, og han havde næsten udelukkende positive oplevelser fra monteringen.

- Monteringen af underskabe og spejlskabe fungerede virkelig godt. Underskabet var fantastisk nemt at opsætte ved hjælp af hængeskinnen og justeringsskruerne. Du slipper for ben og fiksering med skruer, hvor man risikerer at underskabet ikke bliver lige. Med en skinne er det enormt let at hænge underskabet op og derefter med et vaterpas sørge for, at det hænger helt lige. Og så den elskede unbraconøgle, der fulgte med toilettet, og som du bruger til at samle montagerammen med porcelænet.

Skab meget plads til underskabe og bruser

Når vi spørger Anders, hvad du skal tænke på ved planlægningen af dit nye badeværelse, så er det vigtigt altid at lade en vådrumscertificeret håndværker udføre vådrumsmembranen. Anders mener også, at man ikke behøver bruge fliser på hele badeværelset, for så kan det godt blive lidt for sterilt. Ved planlægningen af møbler er det vigtigt at tænke på at afsætte god plads til de rigtige møbler.

”Et badeværelse føles meget sjældent trangt, så det er bedre at opsætte en dobbelt håndvask i stedet for en enkelt. Prisforskellen bliver ikke så stor.”

”Toilettet kræver ikke så meget plads, som man tror. Derimod skal du afsætte så meget plads som muligt til underskabe og brusebad. Det er vigtigere at have god plads i brusebadet end ved toilettet.”

Anders mener også, at man skal bruge møbler med dobbelt opbevaringsplads, eftersom flere personer ofte deler det samme badeværelse. Han nævner endvidere, at mange ikke forstår, at det er bredden på brusevæggen og ikke dybden, som er det vigtigste. Med den rigtige bredde på brusenichen kan du få plads til både arme og albuer, hvilket forbedrer din bruseoplevelse.

Anders’ tre bedste tips ved badeværelserenovering

Brugs så meget
skuffeopbevaring som muligt

Det er langt nemmere at kigge ned i en skuffe, end at skulle lede efter ting på hylder. På et badeværelse har du ofte mange flasker og dåser, som er langt nemmere at håndtere i skuffer.

Skab et badeværelse,
som er let at holde rent

Med en montageramme og et væghængt toilet bliver det meget nemmere at holde badeværelset rent, og prøv at få et underskab uden ben. Så kan du let rengøre badeværelset, og dermed ældes rummet med ynde og holder længe.

Lav ikke for mange
huller i vådrumsmembranen

Forsøg at undgå at bore huller i vægge og gulv på badeværelset. Det er for eksempel almindeligt at montere sæbeholdere eller hylder til shampoo på væggen i vådrumszone 1, hvilket øger risikoen for fugtskader.

Flere badeværelser i fremtiden

Når vi spørger Anders, hvad han mener om fremtidens badeværelse, så siger han, at vi ligesom i USA vil få bygget flere badeværelser, men måske ikke i helt samme størrelse som nu.

– I USA er det almindeligt, at der findes et badeværelse for hvert soveværelse, og det tror jeg også vil blive mere almindeligt i Sverige. Vi vil fokusere mere på mindre badeværelser med dobbelthåndvask og brusebad, men måske ikke så meget på badekar.

– Og så tror jeg, at vi vil have endnu mere opbevaringsplads på badeværelset. Man vil ikke have håndklæderne i et andet lokale, det hele skal kunne rummes på badeværelset.

Hvorfor valgte du badeværelseindretning fra Svedbergs?

– Jeg synes, at det er en utrolig værdifuld ting, at vi i Sverige har meget møbelproduktion, og jeg mener derfor, at man skal arbejde med svenske producenter for at gavne svensk produktion. Det bliver også lettere at få leveret, når man køber badeværelsemøbler produceret i Sverige.

Besøg nærmeste forhandler

Besøg en forhandler nær dig og se vores badeværelsemøbler ”live”.

Internet Explorer understøttes ikke som browser. Besøg meget gerne vores website via en anden browser